1. Naujienos, istorijos ir įvykiai
  2. SVARBUS KIEKVIENAS ŽINGSNIS
Spartusis pasirinkimas

SVARBUS KIEKVIENAS ŽINGSNIS

Toyota ir Ėjimas turi bendrą viziją, kuri apima fizinę veiklą. Vaikščiojimas yra paprasčiausia, naudingiausia ir labiausiai subalansuota fizinė veikla, iš kurios laimi visi, o daugiausiai – Jūs, Jus supanti aplinka ir Jūsų pozityvus mąstymas.

Atsižvelgdama į tai, Toyota suteikė mažos ir nulinės taršos automobilių parką, kuris bus naudojamas Ėjimo pėsčiųjų renginius priimančiame mieste – Lietuvos sostinėje Vilniuje.

Organizuojant tokio masto renginį, reikia įdėti daug darbo ir už vairo praleisti daugybę kilometrų. Toyota dėka šiuos kilometrus galima įveikti maksimaliai efektyviai ir be jokios emisijos.

Dėl šios partnerystės Vilnius du kartus per metus virsta judėjimui, gerai nuotaikai ir idėjoms atviru miestu. Esame įsitikinę, kad visi šie bendri žingsniai ir kilometrai yra tik didesnės mobilumo revoliucijos mūsų miestuose pradžia.

Toyota dalyvaus abiejuose Ėjimo renginiuose – gegužės 19 d. ir rugsėjo 29 d. 2024 metų sezone Ėjimo parką paremsime automobiliais, tarp jų – nulinės taršos akumuliatoriniais elektromobiliais Toyota bZ4X.

Elektrifikuota Toyota linija – tai ne tik CO2 emisijos sumažinimo įrodymas. Tai – įrodymas, kad technologijos ir paslaugos yra palankios judėjimo laisvei, peržengiant nulinės emisijos ribas siekiant tvaresnės, saugesnės ir įtraukesnės visuomenės.

Iniciatyva Ėjimas yra varoma hibridinės jėgos: jos organizatorės Goda Mankutė ir Gabija Kinderytė kviečia į Ėjimo užkulisius ir pasakoja apie savo Yaris Cross automobilius, kurie įgalina judėti ir rūpintis svarbiais reikalais.

 

Kuo Ėjimas toks unikalus?

[Goda]: „Ėjimas“– daugiau nei įprastas žygis, kuriame žmonės tiesiog eina. Tai renginys, kuriuo siekiama atskleisti judėjimo svarbą: kūnui, protui, aplinkai, mums. Šūkis „Ėjimas, kuris keičia“ atspindi prasmę, kurią matome projekte – ėjimas stiprina kūną, didina atsparumą kasdieniam stresui, kurio šiandien patiriame daugiau nei įprastai, ir tampa proga geriau pažinti save bei einančius drauge.

Renginio metu dalyviai galės pasirinkti ėjimo trasą pagal savo fizinį pasirengimą (5 km, 10 km, 25 km), 5 km trasa bus pritaikyta ir neįgaliesiems, o renginio miestelyje ir poilsio stotelėse jų lauks daug įvairių nemokamų pramogų, edukacijų, muzikinių pasirodymų, kas suteiks naujus potyrius, geras emocijas, skatins smalsumą, bei leis pažinti ir išmokti ką nors naujo. Didelis dėmesys skiriamas emocinei sveikatai. Šis renginys neturi amžiaus ribų ir yra skirtas visiems: vaikams, jaunimui, suaugusiems ir senjorams. Renginys taip pat orientuotas ir  į šeimas, siekiant kurti šeimos sveikos gyvensenos tradicijas.

[Gabija]: Šis renginys yra unikalus ir išskirtinis savo trasų įvairove, nors jis vyksta tiek pavasarį, tiek rudenį, organizatorių komanda pasirūpina, jog trasos kiekvieną Ėjimą būtų skirtingos ir atvertų naujus, dar neatrastus Vilniaus vaizdus. Išskirtinė ir kiekvieno Ėjimo istorija, užfiksuota ne tik trasose, bet ir medaliuose. Visi jie – kolekciniai, skirtingi, slepiantys savo istoriją ir kviečiantys dar geriau pažinti Vilnių. Išskirčiau ir, mano akimis, ne mažiau svarbų išskirtinumą – gausią Partnerių komandą bei išskirtines ir įdomias skaitmenines integracijas, veiklas renginio vietoje.

 

Ėjimas vyksta Jūsų sunkaus darbo dėka. Tačiau Jums padeda keturratis pagalbininkas – Yaris Cross Hybrid. Kaip jis susidoroja su šia organizacine beprotybe?

[Goda]: „Ėjimas“ renginio organizavimas trunką pusę metų. Per šį laikotarpį vyksta daug susitikimų su Partneriais, tiekėjais, ieškoma naujų pramogų, tikrinamos trasos ir pan. Nepamainomas pagalbininkas čia tampa Toyota Yaris Cross Hybrid. Tvirta sportiška išvaizda ir erdvus salonas su paaukštinta sėdėjimo padėtimi atitinka visureigiui būdingus važiavimo pranašumus, tačiau išsiskiria kompaktiškesnėmis ir labiau miestui pritaikytomis formomis, tad visuomet lengva pasistatyti automobilį Vilniaus centre. Šildomas vairas ir sėdynės bei galimybė nuotoliu įjungti šildymą šaltuoju metu laiku sukuria jaukumo jausmą. Pažangi multimedijos sistema leidžia lengvai atsiliepti į skambučius, bei naudotis navigacijos sistema (be jos nei iš vietos). Mums svarbu ekologija, tad hibridinė sistema užtikrina geriausius klasėje ekonomijos ir taršos rodiklius. Be to, mažos degalus sąnaudos.

[Gabija]: Toyota Yaris Cross Hybrid – tikras atradimas. Mėgaujuosi ne tik komfortišku važiavimu, bet ir ekonomiškumu bei talpa. Šis „beprotiškas“ savaitgalis tampa patogiausias, koks gali būti – džiaugiuosi, kad automobilyje sutalpinu visus partnerių įsteigtus prizus, o jų būna tikrai labai daug.

 

Kas smagiausia organizuojant Ėjimą – žmonės, energija, ar kas nors kita?

[Goda]: Žmonių emocijos. Smagu dovanoti dalyviams geras emocijas bei „pirmus kartus“, matyti švytinčius, smalsius, nustebusius ir susižavėjusius žmonių veidus.

[Gabija]:Organizuojant Ėjimą smagiausias yra pats procesas. Bendravimas su komanda bei Partneriais, o viską vainikuoja galutinis rezultatas ir dalyvių šypsenos.